Pinscher bike kapot?

Hoewel fatbikes robuust zijn, is regelmatig onderhoud essentieel om optimale prestaties te garanderen. We raden aan de bandenspanning te controleren, de fiets schoon te maken na offroad-ritten en de bewegende delen regelmatig te smeren.

Is jouw fatbike toch kapot? Dat is vervelend, het liefst heb je het snel gerepareerd. Op deze pagina leggen we je uit hoe je dit kan doen.

2 jaar garantie

Je fiets heeft 2 jaar garantie. Werkt iets echt niet zoals het hoort binnen die periode? Dan helpen we je gratis. Bewaar de aankoopbon om de garantie te kunnen claimen.

Lekke band?

Dit kan je net zo oplossen als bij een normale fiets door de band te (laten) plakken.

Remblok vervangen in 1 minuut

Pinscher heeft de beste hydraulische remmen geselecteerd. De remblokken daarvan, kun je zelf in 1 minuut vervangen. Dit doe je heel makkelijk.

Regulier onderhoud

Regulier onderhoud dient eens per 2000 km plaats te vinden bij een Pinscher servicepunt. Daar kunnen ze bekijken of de fiets nog in goede staat is, en of alle onderdelen naar behoren functioneren. Motor, controller en sensoren zullen ook getest worden in deze beurt.

Band & ketting vervangen

Banden kun je zelf, of door een fietsenmaker laten vervangen. Een ketting zal zeer zelden vervangen worden. Zorg wel dat je m smeert! Een goed onderhouden ketting gaat 5 x langer mee dan een droge ketting.

 

Nieuwe fatbike testen?

Heb je nog geen Pinscher bike, en is je bestaande fatbike kapot? Dan kan je ook altijd onze Pinscher uittesten. Zo kan je zelf ervaren hoe gaaf hij is!

 

Onze servicepunten

We hebben servicepunten in heel Nederland. Vind een servicepunt bij jou in de buurt.

FAQ

Om in aanmerking te komen voor garantie moet je de fiets voor regulier onderhoud bij een dealer hebben. Typische garantie zaken zijn: het niet meer functioneren van de electrische aandrijving, het kapot gaan van een lamp, het niet meer functioneren van een display. Heb je vragen? Neem contact op.

Banden, remblokken zijn zelf eenvoudig te vervangen.

Dat verschilt per servicepunt. Vraag van tevoren een offerte van een aangesloten dealer om niet voor verassingen te staan.

Smeer je ketting en check zo nu en dan of alle schroeven goed vastzitten. Check je bandenspanning, Een te zachte Band leidt tot meer bandslijtage en beïnvloedt de topsnelheid en gebruik. Je bandenspanning moet rond de 3 bar/43 PSI zijn.